Vallée du Louron i Peyragudes

25 i 26 d’abril

Aquest dijous i divendres els responsables institucionals i algunes empreses del sector de la bicicleta del Pallars Sobirà han participat en una sortida d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques a les estacions de Val Louron i Peyragudes, al departament francès dels Alts Pirineus.

Amb motiu de conèixer experiències de desenvolupament econòmic i desestacionalització turística en el sector de la bicicleta, així com per fomentar la col·laboració entre el sector públic i privat.

Els participants han tingut l’oportunitat de reunir-se amb els responsables tècnics per aprendre de primera mà estratègies i coneixements que han permès impulsar un projecte turístic en el sector de la bicicleta que ha contribuït al creixement econòmic sostenible i la diversificació, cosa que afavoreix el desenvolupament d’un territori petit de muntanya.

La posada en comú d’estratègies, la identificació d’elements de les bones pràctiques i aplicables al nostre territori ha de permetre una transferència efectiva de coneixements i accions, fonamentals per impulsar projectes que contribueixin a diversificar l’economia, atraure nous visitants i millorar la qualitat de vida dels residents locals.

Aquesta jornada ha estat el primer pas per analitzar i identificar passos següents per avançar en el desenvolupament del territori i la desestacionalització del sector turístic, i unir actors clau del sector públic i privat, tot fomentant la col·laboració entre administracions i entre les empreses del sector.

L’èxit d’aquesta sortida d’intercanvi destaca el compromís del nostre territori amb la promoció del turisme sostenible, responsable i desestacionat. Així mateix, evidencia el valor de la col·laboració publicoprivada com a motor d’innovació i desenvolupament en els sectors clau per a la nostra economia.

*Acció subvencionada pel projecte Treball a les Comarques i pel Servei d’Ocupació de Catalunya.