Mestres Artesanes al Pallars Sobirà

Dilluns dia 6 de maig de 2024

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari 2024 a un total de 24 persones, de les quals 2 són del Pallars Sobirà.

Aquest reconeixement s’atorga a artesans/es que exerceixen el seu ofici amb un mestratge excepcional. Les persones que opten aquesta distinció són proposades per les entitats de representació i defensa dels artesans/es o bé des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural amb un informe previ de la Comissió d’Artesania Alimentaria.

En el reconeixement publicat recentment al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (RESOLUCIÓ ACC/1439/2024, de 25 d’abril per la qual s’atorga el Diploma de Mestre/a Artesà/ana Alimentari/ària a diverses persones) hi figuren:

Senyora Alba Segarra Peret amb el diploma de mestra artesana carnissera-cansaladera-xarcutera de Sort.

L’ Alba fa 30 anys que es dedica al negoci de la carnisseria i xarcuteria i coneix de ben a prop les receptes tradicionals del Pallars com la girella, secallona i xolís.

A més, com a part del negoci familiar també tenen una explotació de vedella, la qual venen a la carnisseria, oferint un producte fresc i de qualitat, juntament amb altres productes de KM0 que no porten al·lergen. Amb la seva dedicació ofereix als consumidors un producte que cuida del territori, de la salut i del plaer de les persones que el mengen.

Per últim l’Alba defensa la importància del comerç local i sensibilitza als consumidors de la importància que té les seves costums de consum, ja que de tots depèn que aquestes botigues que conserven la cultura, la tradició i que cuiden dels seus consumidors, puguin seguir amb les portes obertes per molts anys.

Senyora Clara Ferrando Quer amb el diploma de mestra artesana formatgera de Rialp.

El seu negoci continua viu després de 25 anys creant producte de proximitat, involucrant i donant suport als ramaders extensius i semiextensius del Pallars Sobirà.

Posa en valor que les dones participin més en el sector artesà i les encoratja a fer-ho. Declara que aquest reconeixement l’empodera a seguir endavant en el seu negoci, que funciona com a motor econòmic i mecanisme d’arrel·lament a la comarca, generant ocupació.

Finalment, cal destacar el potencial femení en el sector artesà del Pallars Sobirà, ja que de 6 dones que han rebut aquest diploma, 2 pertanyen al nostre territori. Aquest fet, remarca la importància de la dona en el món rural.

Entrada similar