Saltar al contenido

Seminaris Restauració Responsable

El malbaratament alimentari: recursos per fer-hi front (2/10/23)

Dilluns 2/10/2023 de 16:30 a 19:00 h a l’Obrador Es Pallarès, Tremp (Pallars Jussà)

Enguany, la nova llei contra el malbaratament alimentari ja és d’obligada aplicació a Catalunya i aquesta implica també el sector de la restauració. Durant el seminari s’abordaran aspectes sobre la legislació així com eines i recursos pràctics per a fer front al malbaratament alimentari i com prevenir-lo.

  • 16:30 h – Arribada i presentació del seminari. Fundació Alícia.
  • 16:35 h – Com prevenir el malbaratament alimentari a la restauració? Consultoria de Seguretat Alimentària i Aigua (SAIA).
  • 17:45 h – Espai de preguntes obertes.
  • 18:00h – La cuina del malbaratament: aprofitament i tendències (showcooking). Daniel Barrionuevo, Fundació Alícia.
  • 19:00 h – Finalització del seminari.

Dilluns 2/10/2023 de 16:30 h a 19:00 h
Lloc: Obrador Es Pallarès, Tremp (Pallars Jussà)

Els productes de proximitat, la clau de la sostenibilitat (16/10/23)

Dilluns 16/10/2023 16:15– 19:00 h al Restaurant All Negre, Montardit (Pallars Sobirà)

Sessió entorn els productes locals a la restauració i com comunicar-ho per a ser més competitius. Com la proximitat pot ser un valor diferencial per part dels establiments de restauració que s’hi comprometen i es mostraran alguns exemples de projectes gastronòmics on es fan ús dels productes del territori i les implicacions que tenen al territori, amb un caràcter de transversal: parlar de cuina es també parlar de salut, d’economia local, polítiques alimentàries i territorials.

  • 16:15h – Arribada i presentació del seminari. Fundació Alícia.
  • 16:30 h – Com comuniquem la proximitat? Mariano Martínez, coordinador i director de comunicació i de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, i activista, assessor i
    responsables de comunicació d’Slow Food Barcelona.
  • 18:00 h – Espai d’experiències entorn la proximitat i els productes del territori als restaurants del Pallars.
  • 18:45 h – Espai de discussió i preguntes obertes.
  • 19:00 h – Finalització del seminari.
Bones pràctiques de sostenibilitat a la restauració (13/11/23)

Dilluns 13/11/2023 17:00 – 19:30 h al Restaurant Les Nous, Rialp (Pallars Sobirà)

Seminari sobre com abordar la sostenibilitat a la restauració en funció de les característiques de cada establiment. L’objectiu és proporcionar coneixement, eines i recursos pràctics per tal de donar a conèixer què es pot fer i com implementar aspectes de sostenibilitat a la restauració des d’una visió holística i aplicable.

  • 17:00 h – Arribada i presentació del seminari. Fundació Alícia.
  • 17:15 h – La sostenibilitat 360ºC a la restauració. Víctor Quintillà, Grup Lluerna.
  • 17:50 h – Dubtes i preguntes obertes.
  • 18:30 h – Espai d’experiències en bones pràctiques en sostenibilitat als restaurants del
    Pallars.
  • 19:30 h – Finalització del seminari.
es_ESSpanish